Het paard als gids

In 2014 ben ik begonnen met het opschrijven en delen van wat ik geleerd heb van paarden. Paarden voor wie ik healing sessies en readings deed, mijn drie paarden, paarden waarvoor ik zorgde of die ik op mijn pad ontmoette, en op een gegeven moment Horse Spirit die me boodschappen gaf in mijn visoenen.

Een brug tussen werelden

Met deze teksten, video’s en paardensessies was het mijn bedoeling om een brug te maken tussen mensen en paarden en zo ruimte te scheppen voor meer begrip, respect en liefde. Ik wilde paarden een stem geven en mensen leren hoe ze paarden konden horen.

Onze reis

Op onze helende reis, waarin wij steeds meer in ons authentieke zelf en zielendoel gingen staan, werd ik gegidst door mijn eigen drie paarden en verschillende paarden die ik onderweg heb ontmoet. Geleidelijk aan ben ik met mijn paarden geëvolueerd naar een samenwerking, waarbij we mensen helpen helen.

Teksten

Een selectie van de teksten die ik vroeger heb geschreven is hieronder nog steeds beschikbaar voor diegenen die op zoek zijn naar manieren om hun verbinding met hun paard te verbeteren. Ik heb slechts enkele teksten in het Nederlands geschreven, klik op de vlag om de overige Engelstalige teksten te lezen.

Ontdek jouw gekozen pad samen met jouw paardenvriend

Jouw paard begeleid je om je ware zelf en potentieel te ontdekken. Wanneer je je Zelf en je paard zijn Zelf kan zien komt je verbinding als vanzelf.

Boodschap van je Paard – Getuigenis

Sabine Baron (Nederland) – Foto door Yvonne Jansen

“Een aantal jaar geleden kwam mijn paard in kritieke toestand in de kliniek terecht. Naast dat het zaak was om zijn lichaam te helen, was ik ook betrokken bij zijn psychische gesteldheid. Ik had steeds het idee dat hij tegen mij aan het praten was maar ik verstond hem niet. Helena heeft toen een reading met hem gedaan die me enorm verrast en geraakt heeft. Naast dat het paard mij kon vertellen wat zijn boodschap aan mij was, kwam Helena met de verassende opmerking ‘dat hij de appelsap zo lekker had gevonden’. Helena heeft deze zin aan mij doorgegeven met een groot vraagteken. Voor mij was het direct duidelijk; we hadden het paard in zijn meest kritieke moment, toen hij niet meer kon eten of drinken, appelsap gegeven! Ik heb ontzettend veel aan de reading gehad, het heeft de band met mijn paard danig verdiept.”

Equine Healing op locatie – Getuigenis

Eline De Groof (België) – Foto door Laurence Verheijen

“Hoe meer moeite ik deed om dichter bij haar te komen hoe meer afstand we leken te krijgen. Ik vertelde veel over haar tegen Helena. En vooral over haar reactie tegenover mij. Ze keerde haar poep naar me in stal, vond het niet fijn als we reden, ik kon haar niet uit de wei halen, ze was bitchy naar me in alles wat we deden… Er kwamen dierenartsen, fysiotherapeuten,… langs en niemand kon dit gedrag verklaren. Maar toen kwam Helena langs en ging met haar aan de slag. We gingen in de wei op de grond zitten. Een moment dat ik niet zal vergeten. Even later stond ze bij ons en ging ze mee naar haar stalletje. Even later had ik een paard dat naar mij kwam. Iets wat dag en nacht verschil was met al die tijd daarvoor. De dagen erna ervaarde ik een heel ander paard. We groeiden dichter naar elkaar toe en gingen terug positief aan de slag. Ik zou iedereen Helena aanraden. Zodat zij ook dit fijne gevoel kunnen ervaren. Iets dat ik iedere paardeneigenaar toewens een goede band tussen paard en mens.”

Go top