Paarden als Spiegel van de Ziel

april 4, 2023

Misschien heb je al weleens gehoord dat paarden mensen spiegelen. Ze doen dit op een zeer bijzondere wijze. In dit spiegelen zit namelijk een gelaagdheid.

Net zoals er binnenin ons wezen laagjes zijn is die er ook in die spiegeling. Zo kan er iets zichtbaar worden gemaakt dat in je buitenste laagje zit. Wanneer je boos, gefrustreerd of verdrietig bent, wordt dit heel duidelijk getoond in de spiegeling van het gedrag en de energie van het paard; bijvoorbeeld een paard dat ook heftig reageert of samen in die droefheid bij je is. Deze spiegeling ligt aan de oppervlakte, omdat het al redelijk zichtbaar is in je bewustzijn. Het uitvergroten van deze emoties kan bijdragen om iemands ogen te openen (soms is dit broodnodig om knopen door te hakken); maar ook kan het nodig zijn om je gedragen te voelen, om te weten dat je niet alleen bent in deze situatie, dat er steun is voor jou…; en soms kan de ruimte die het paard dan geeft om gewoon te mogen voelen je terug brengen naar die verbinding met jezelf.

En soms wordt er zichtbaar wat er diep binnenin jezelf afspeelt, in je onderbewuste, wat er verborgen was, wat je ooit weggestopt had of gewoon niet meer wist… dan gebeurt er iets magisch, want dan gaat het paard zelf in die verdieping, het spiegelen wordt overstegen en het paard stapt in haar rol als medicijnpaard, als healer en vormt een kanaal van healing en liefde. Op dat moment spiegelt het paard jouw ziel die ook haar ziel is, in die ontmoeting en volledige omhelzing van wie je bent, daar zit de magie van het healen met paarden.

Healen met paarden is een helen van het hart. Paarden helpen ons om onze ogen te openen voor wie we werkelijk zijn, op ons ‘best’ en ons ‘slechtst’ zien ze ons, mens, met ogen zonder oordeel en totale aanvaarding. Ze leren ons wat zelfliefde is.

Helena

Wil je graag verhelderen wat er in jouw binnenwereld afspeelt, ben je benieuwd wat jouw kracht is en waar jouw licht op wil schijnen of vraag je je af wat de paarden jouw tonen over jouw relatie? Maak een afspraak voor een Healing sessie samen met Helena en haar drie magische Paarden

#healenmetpaarden #coachingmetpaarden #paardencoaching #medicijnpaard #paardenmedicijn #oneness #ziel #bewustzijn

Go top