Ziel van het Paard

juli 4, 2017

Photograph by Katleen Reid

De ziel is als een boek waarin een verzameling van ervaringen staan beschreven. De ziel van een wezen omvat daardoor een ongelofelijke wijsheid en een weten dat ver uitstrekt boven hetgeen wij ons als persoon kunnen bedenken. Zaken waarvan wij denken: “Waarom overkomt me dit toch?” zijn zeer betekenisvol vanuit het perspectief van de ziel. Elke ziel heeft een wens om te evolueren. Vandaar dat ervaringen op ons pad verschijnen, zo ook op dat van ons paard.

Wanneer je contact maakt met de ziel van een paard, voel je dat uitgestrekte bewustzijn. Bij elke paardenziel merk ik andere kwaliteiten. Zij hebben elk hun eigenheid.

Zo zijn er bijvoorbeeld de wijzen, paarden waarbij je voelt dat ze over een onmetelijke bron van wijsheid beschikken. En wat ik de zonnepaarden noem, paarden die een kracht uitstralen zo sterk als de zon. En de liefdespaarden die omhullen en koesteren. Daarin zitten ook heel veel nuances en verschillen die jouw paard onderscheiden van de mijne, maar één ding geldt voor alle paarden: ze zijn prachtig!

Wanneer je contact maakt met de ziel van een paard kom je terecht in een veld waarin je wordt opgenomen. Iedereen is welkom om contact te maken. Het enige dat je kan weerhouden van dit soort verbinding ben je zelf.

Ik heb zelf ooit met die vraag geworsteld. Hoe maak ik nu verbinding met mijn paard? Het antwoord is dat je verbinding maakt met je paard door verbinding te maken met jezelf. Door te voelen wat je nu echt wil in je leven. Door te leren voelen wat jou nu echt gelukkig maakt. Dit lijken heel simpele dingen, maar het zijn vragen waar menigeen mee worstelt. De antwoorden op deze vragen liggen in je hart.

Wanneer je iets doet of ervaart dat je werkelijk gelukkig maakt voel je lichtheid, liefde en vreugde in je hart. Je weet wel wat ik bedoel! En wanneer je dit voelt is je hart open. En het hart is de poort om te verbinden met paarden.

Go top